2007. október 19., péntek

Rendez Vous

Claude Lelouch filmje egyszerű receptet követ. Adott egy Ferrari 275-ös, egy F1 pilóta és Párizs hajnalban. Főhősünk randira igyekszik és nincs ideje piros lámpákra.
Az 1966-ban Arany Pálmával jutalmazott rendezőt egyébként az itteni film bemutatója után röviddel letartóztatták, mert valahogy szivükre vették, hogy valaki 140-nel száguldozik Párizs utcáin. A közelmúltban viszont a rendező azt nyilatkozta, hogy nem is egy profi versenypilóta ült a kormány mögött, hanem ő maga és a kocsi sem egy Ferrari 275 GTB volt, hanem egy Mercedes-Benz 450SEL 6.9. A motorhangot később cserélték ki. Teljesen mindegy, a végeredmény elég látványos.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nem tudom, hogy mi az igazság, de nekem sem tűnik a mozgás alapján sportautónak. Ha megnézed, akkor a kanyarokban azért a lengéscsillapító szépen "himbálja" az autót. Ilyen szerintem egy "real Ferrari in my store" autóban nincsen. Ott feszes futómű, aztán szevasztok...

A bejegyzés másik részével kapcsolatban pedig az a véleményem, hogy az ausztrálok megint kitettek magukért, ilyen alapon ha belépek az országba, gondjaim lehetnek, az emlékezetes Ian-es kővágóörsi hajsza miatt. Kicsit aggódom is, bár ott a mutató csak 175-öt mutatott.

Névtelen írta...

Egy angol ügynökség elkészítette a film remixét, amit ezen a címen érhettek el.

A wikipedián is van ezzel kapcsolatban fejtegetés, sőt a merci a kamera-statívval is meg van örökítve.

http://getfireant.com/listings/episode?feed_item_id=1290982

Névtelen írta...

nem tudom rendesen bemásolni a linket, két sorba van törve, de be tudod másolni a böngészőbe:

http://getfireant.com/listings
/episode?feed_item_id=1290982

Névtelen írta...

http://video.google.com/videoplay?docid=-3509399108602105578