2007. július 17., kedd

Stand Up!

Annyira nem történik semmi mostanság, hogy arra gondoltam, megosztom veletek kedvenc stand-up komikusaim TOP5 listáját. Akit zavarba hoz átlagosan 28 fuck/perc, annak most jött el a hátraarc ideje.

Elsőként a skót őrült, Billy Connolly, akit sokan a világ legvicesebb embereként tartanak számon. Nekem azért a kedvencem, mert nem csak hallgatni marha jó, de nézni is, amit a színpadon művel. Másrészt még mindig nem sikerült rájönnöm, mennyit improvizál a színpadon. A fingós vicceket általában olcsó poénnak tartom, de ez...


George Carlin. Lehet, hogy nem mindig vicces, de érdekes oldalról tud megközelíteni témákat.


Lewis Black. Imádom, ahogy ki tud borulni. Nem ismerek még egy olyan embert, aki ennyire vicces, amikor dührohama van. Szinte mindig politikai témákkal foglalkozik.


Dane Cook. Sajnos, a legjobb poénjai a két lemezén találhatók (Retaliation, Harmful if Swallowed), nem a youtube-on, de ízelítőnek ez sem rossz.


Áh, szegény kicsi Eddie. Voltam olyan hülye, hogy megnéztem Norbitot, a legújabb förtelmet, amihez a nevét adta. De itt még fiatal és állati jól csinálja a dolgát.


BÓNUSZ: Sokan tartják úgy, hogy ez az Abbott és Costello jelenet minden stand-up alapja.


Aki kimaradt: Russell Peters, Bill Maher, Bill Hicks, Ron White, Bill Engvall, Craig Shoemaker, Dave Attell, Jeff Foxworthy...

Nincsenek megjegyzések: